Work in progress

Mijn sleutel tot vrijheid!

Het creëeren van verandering zit hem voornamelijk in je eigen gedachtenpatroon en voor mij zeker niet in een dieet.

Ik heb niets tegen diëten want geloof mij ik heb er al aardig wat geprobeerd.. tja zo kan ik mij beter afvragen wat heb ik NIET geprobeerd. Alles om maar dat ‘ideale’ lichaam te krijgen.

Ik ben van mening dat voor mij persoonlijk diëten dus niet werkt. Ik word er alleen maar onrustiger van omdat ik mij aan ‘regeltjes’ dien te houden, soms allerlei onnodig dure producten in huis moet halen en op vaste tijdstippen moet eten en ga zo maar door… Stress ten top! alleen de gedachte hier weer aan maakt mij weer moe en ook best verdrietig want wat heb ik mijzelf al die jaren aangedaan!! Daarnaast Heb ik mij vaker laten verleiden om o.a boeken, poedertjes, pilletjes en shakes aan te schaffen. Die natuurlijk uiteindelijk voor mij niet de oplossing waren voor het onderliggende probleem en mijn eetgedrag.

Ik wil alleen maar zeggen dat de diëten en trajecten die ik heb gevolgd enkel maar tijdelijk werkten voor mij omdat ik mijn mindset niet veranderende. Ik deed op dat moment alleen maar een kunstje die ik nooit lang volhield. Maar dat dit voor mij allemaal niet de rust en voldoening heeft gebracht daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik had anders nooit die bewustwording en mindset gekregen die ik nu wel heb. Luisteren naar je lichaam en wat het nodig heeft is voor mij ‘the key to success’

Annyhow wat voor de één wel werkt is voor de ander een blok aan het been en ik oordeel dus ook niet over alle vormen van diëten die er zijn. Überhaupt oordelen vind ik not done! Doen waar jij je prettig bij voelt en wat voor jou werkt is helemaal oké.

Ik was ( soms nog steeds ) veel te streng voor mijzelf. Ik wilde altijd beter.. maar ook hierin ben ik gegroeid en geloof ik in het feit dat er geen goed of slecht bestaat.

Je bent precies goed zoals je bent en dat ben ik gaan omarmen. Dankbaar ben ik voor alle levenslessen en dat ik mijn bijdrage kan leveren om de wereld samen met jullie nét dat stukje mooier te maken. Bewustwording te creëren en de dingen los te laten die jou niet verder brengen. Ik gun mijzelf het allerbeste en een goede gezondheid staat voorop.

Mijn eetrobleem is altijd al een rode draad geweest in mijn leven. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Erg vermoeiend kan ik je vertellen. Het beheerste elke dag weer mijn leven. Ik geloof en weet zeker dat je ook hiervan kunt ‘genezen’ Er is mij door artsen en diëtisten verteld dat ik mijn eetprobleem als een verslaving moet zien. En hiermee zou moeten leren leven. Nou ik kan je vertellen dat ik ooit eerder geheel zelfstandig van een drugsverslaving ben afgekomen dus overwin ik ook deze ✨ Over hoe en welke verslaving vertel ik jullie binnenkort meer.

Maar ja hoe creëer je die bewustwording en hoe kun je loslaten als je niet weet waarom je een bepaald eetgedrag of stoornis hebt!

Als tip kan ik je aanraden om goed naar je innerlijke stem en gevoel te luisteren. En bijna altijd ligt er een onderliggende oorzaak/probleem ten grondslag aan je patronen. Zolang je deze niet oplost en doorbreekt zal er helaas ook weinig progressie in je eetgedrag plaats vinden. Wat voor mij goed werkt is rust en stilte.. meditatie of wandelen in de natuur. Zelf wil ik binnenkort ook weer starten met Bikram Yoga ( yoga in en warme ruimte, vergelijkbaar met een sauna ). Ga uit je gedachten en kruip in je gevoel.

Durf je kwetsbaar op te stellen en ga je emoties en struggles aan. Durf ze aan te kijken, te omarmen en ook los te laten. Zou je hierbij hulp willen? Of sta je open voor meer tips?

Voor persoonlijk advies of begeleiding kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Love

PureSilke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *