Your body is your Temple

Your body is your Temple

Voor iedereen is “puur” leven anders, iedereen is uniek dus zo ook je denken, je hele zijn en levensopvattingen. Puur leven betekend voor mij o.a. Een gezonde levensstijl. En ja deze opvatting is vrij ruim maar in het kort is dit voor mij bewustwording, zelfacceptatie en gezonde en voornamelijk voedzame voeding. Luisteren naar je lichaam wat het nodig heeft of waartegen het weigert vind ik belangrijke geluiden om naar te luisteren, te handelen en te naar leven.

Door de jaren heen, door alle levenservaringen en lessen die ik heb mogen leren kom ik steeds dichterbij een puurheid die voor mij goed voelt.

Veel struggles omtrent eten, denkwijze en negatief zelfbeeld hebben langere tijd de bovenhand gevoerd.

Op het gebied van eten ligt voor mijn gevoel nog best wat te behalen en zo automatisch ook een stukje zelfacceptatie waarin ik nog mag groeien. Laat ik voorop stellen echt enorm tevreden te zijn over mijn “zijn” maar als perfectionist soms ook lastig om ergens ook tevreden mee te zijn en te blijven..

Nu mijn mindset en bewustwording hierin is veranderd voelt het wel als een soort van last die ineens van mijn schouders is gevallen. Het voelde elke dag weer als een kwelling. Iedere ochtend bij het opstaan voelde ik mij schuldig over wat ik die dag ervoor allemaal wel niet naar binnen had gepropt. En dat ik het VANDAAG écht anders ging doen.. Nu ik deze gedachten los heb kunnen laten voel ik mij letterlijk al lichter en kijk ik anders naar mijn lichaam. ( ik leefde altijd in de illusie dat ik dik was). Ik ben 1.73 cm en weeg denk ik rond de 68 kilo. Op de weegschaal staan doe ik al lang niet meer.. Aan kleding merk ik vaak wel of ik ben aangekomen of niet, al is natuurlijk jezelf meten met je kleding niet heel logisch maar dit is voor mij wel een goed inzicht of ik goed voor mijzelf zorg.

Waar ik mij nu het meeste mee bezig houdt is voornamelijk de inname van bepaalde voedingsstoffen, minderen met suiker, bewerkte producten en eet voornamelijk vegan. Vlees heb ik nooit lekker gevonden dus dit kost voor mij geen moeite en vis loslaten is voor mij ook geen issue. Door mij meer te verdiepen in eten op zich, wat het voor je lichaam kan doen WIL je ook gewoon al die ‘troep’ niet meer dat niets goeds doet voor je lichaam en dus ook niet voor je gezondheid.

Ik als chocolade addict zal niet zeggen nooit meer chocola of koek & snoep aan te raken maar ik kies nu veel bewuster. En geniet er ook meer van op de momenten dat ik mijzelf iets gun.

Alles in het leven zijn lessen, zo ook het onderzoeken naar waar mijn lichaam goed en minder goed op reageert op het gebied van voeding. Een enorme uitdaging maar ook een heel leuke reis om een ‘nieuwe’ weg in te slaan die mij samen met mijn andere doelen en dromen zal brengen naar mijn eindbestemming. Klinkt misschien wat cru But it is what it is right?

Er is mij vaak verteld en ingefluisterd om meer te gaan schrijven, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Ik merk dat ik de laatste tijd ook vaker letterlijk de pen (vind ik nu eenmaal fijn) in handen neem om alles wat in mij opkomt op te schrijven. Voor mijzelf erg mooi in mijn persoonlijke leerproces. Daarnaast vind ik het ook mooi om hiermee jullie te kunnen inspireren, te delen, te helen en jullie meer een kijkje te geven in mijn leven.

Vaak heb ik mij hierin geremd gevoeld. Ik denk ook een beetje uit het oog van perfectionisme. Doe ik het wel goed? Heeft iemand hier wel iets aan? En ja deze gedachten heb ik gelukkig inmiddels wel los kunnen laten. Spannend blijft het wel, want ja je gaat je toch wel een soort van blootgeven. Misschien zal er voor jullie op sommige vlakken herkenning zijn en is het mooi als wij vrouwen elkaar hierin kunnen helpen. Samen staan we tenslotte sterker!

Mijn doel is o.a. het inspireren, motiveren en begeleiden van vrouwen die ook te kampen hebben, of hebben gehad met een negatief zelfbeeld op welk vlak dan ook.

Jezelf weer op nummer 1 (durven) zetten om nu eens eindelijk je droom te gaan leven. Wees goed en lief voor jezelf..

You are worth it 🖤

Love

PureSilke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *