No mess No stress!


Clean Up & get in Flow

Op dit moment zit ik midden in mijn verhuizing, althans inpakken en opruimen voor de échte verhuizing eind van deze maand. Structuur aanbrengen en orde scheppen was nooit echt mijn sterke kant maar nu ik mijzelf tegenwoordig dwing en hiertoe kan zetten levert het mij zoveel op! Het inpakken en fysiek weggooien van spullen die ik niet meer kan gebruiken voelt echt als een bevrijding.

Keuzes maken

Ik maak tegenwoordig meer bewuste keuzes. Voorheen kocht ik vaak en veel kleding wat ik dan vervolgens niet of nauwelijks aan deed. Nu maak ik een bewuste keuze! Heb ik het écht nodig en vind ik het écht heel erg leuk. Vind ik het waard om mijn geld hier nu aan uit te geven?

Zo ook met kleding wegdoen, trek ik het niet aan? Of heb ik het nauwelijks gedragen? Dan gaat dit vast in de toekomst ook niet gebeuren, dus weg ermee!
Wordt je huis, hoofd of kledingkast te vol? Loop er af en toe eens doorheen en kijk wat je niets meer brengt en ruim dit op, doe het weg.

Met gedachten en je hoofd leeg maken werkt dit nét even iets anders. Dit stop je niet letterlijk in een vuilniszak weg. Alhoewel! Mijn tip en hoe ik mij los maak van gedachten is deze visueel in een balon blazen, ik maak in gedachten een knoop hierin en stuur deze ballon weg de lucht in. Zo kan deze er niet meer uit en ook niet meer terug in mijn gedachten komen. Weg is weg!
Energie

Opruimen geeft energie. Je krijgt er niet alleen een leeg en opgeruimd hoofd van het brengt je ook rust en minder stress. En dus meer energie. Meer energie betekend meer tijd om je focus te leggen op zaken die jouw verder brengen in het leven, dichterbij brengen naar jouw toekomst. Opruimen geeft dus:

rust en ruimte in je hoofd

Minder stress

scheelt tijd om spullen te zoeken

en daardoor minder irritaties

en minder onrust

het bespaart tijd in het huishouden

je huis lijkt groter en mooier

Het nut van opruimen is dat je vanuit deze flow een beter beeld en (in)zicht hebt of krijgt in jouw doelen, een heldere visie en goede focus om de stappen te nemen naar jouw droomdoelen.

Maak jezelf letterlijk los van alles wat niet meer past in je leven en gedachtenwereld. Bevrijd jezelf hiervan en je gaat direct het effect hiervan ervaren. 
Succes met opruimen 🖤

Love Puresilke 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *