Selflove 


Let (self) Love Rule

Alles wat ik doe, doe ik vanuit liefde. Liefde van en voor mijzelf. Ik ben graag een inspiratie voor anderen. In de afgelopen jaren heb ik al veel voor mijn kiezen gekregen maar nooit hierover geklaagd of gezeurd. Ik ben dan ook van mening dat dit je ook niet veel verder zal brengen in het leven. Omkomen in zelfmedelijden brengt je alleen maar verder af van je doelen. Af en toe verdrietig of terneergeslagen zijn is menselijk en ook helemaal niet erg. Soms is het ook even goed om jezelf te laten gaan, emoties de vrije loop laten gaan en even alles lekker eruit gooien. Dit lucht op en vanuit hier kun je ook weer verder. Belangrijk is wel dat je je ook weer herpakt en niet blijft hangen in een emotie of gevoel. Let wel, zolang deze positief is en jouw verder brengt natuurlijk geen probleem, dit moedig ik alleen maar aan en probeer ik te stimuleren.

Positive Mindchange

Uit eigen ervaring weet ik wat een mindchange je kan brengen. Het leven van een positieve kant zien en benaderen en geloof hebben in jezelf brengt jouw naar een next level. Je eigen kunnen, je eigen zijn en vooral gelukkig zijn met wie je bent. Dit alles is voor mij Pure zelfliefde. Ik denk dat iedereen wel iets aan zichzelf heeft waar je minder tevreden over bent, maar bekijk dit nu eens van een positieve kant, en leg er vooral niet steeds de aandacht en focus op maar kijk naar jezelf en kijk wat je allemaal kunt en mooi vindt aan jezelf. Geef dit de aandacht. Geef jezelf eens wat vaker een compliment, kijk eens wat vaker in de spiegel en zeg tegen jezelf hoe mooi je bent, dat je het waard bent en dat jij jezelf lief hebt, doe dit met een glimlach en hierdoor ga jij steeds meer stralen. Ben je ook wat vaker bewust van je gezichtsuitdrukking, glimlach naar jezelf en naar anderen. Deze energie maakt in jouw lichaam het gelukshormoon endorfine aan. Hierdoor voel je je ook sneller verbonden met mensen maar het is ook een mentale vorm van ontspanning. Tijdens onderzoek is er ook bewezen dat vrolijke mensen gezonder zijn dan piekeraars. Ze hebben een beter immuunsysteem en zijn dus minder vatbaar voor infecties. Alle reden om vanaf vandaag met een Big Smile door het leven te gaan.

Creëer structuur

Maar hoe bouw je nu structuur in je leven, hoe houd je een positief gedachtenpatroon nou eigenlijk vast en hoe kun je met (ook al zijn het kleine) stappen verder komen naar dat leven wat jij wenst? Ik vertel je er graag wat meer over en ben heel erg benieuwd of je hier iets aan hebt gehad. Heb je vragen, tips of opmerkingen dan contact mij gerust.

Mijn tips aan jou:

 

  • Om meer structuur te krijgen kun je dagelijks vaste (rust) momenten inplannen. Doe dit bijvoorbeeld voordat je op staat en misschien ook aan het einde van je dag. Neem de tijd om je gedachten te trainen, te mediteren of te lezen om jezelf te ontwikkelen. Na een tijdje is dit net zo gewoon en gewend als dat jij elke dag je tanden poets en hoeft je hier praktisch niet eens meer over na te denken en gaat het automatisch.

 

  • Controle krijgen over je gedachten is belangrijk omdat je gedachten namelijk letterlijk de kwaliteit van je leven bepalen. Gebruik de kracht van je gedachten om je droomleven te leven. Ben je bewust dat je gedachten bepalen hoe jij je voelt, hoe je leeft, je gedrag bepaalt. Een positieve gedachte resulteert ook in een positief gevoel over jezelf en het leven, en dus ook een positief resultaat. Sta vanaf nu vaker stil waarover je denkt of piekert. En is dit positief of negatief. Zodra jij je meer bewust hiervan wordt kun je er zelf invloed op uitoefenen en zelf de keuze maken of je deze gedachtegang voortzet of omzet in een positieve gedachte.
  • Maak een stappenplan. Maak je doelen inzichtelijk, concreet en visueel. Ook met kleine stappen bereik je uiteindelijk dat grote doel wat je voor ogen hebt. Maak tijd vrij om hieraan te werken en kijk elke dag naar waar je staat en wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Je weet hierdoor steeds beter wat je nu écht wilt, en alles wat je aandacht geeft groeit dus zo ook jouw droomdoelen. Dit maakt het makkelijker om te realiseren.

 

Go for it, You can do it. Believe and have Faith

 

With Love Puresilke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *